Трябва да спрем вниманието на борисовките, защото отвличат вниманието от важните неща. Пълни глупости, ако трябва да отговоря директно". Така Кирил Петков отговори на обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинетът "Петков" се е облагодетелствал от продажбата на оръжия за Украйна.

Борисов: С до 1 млрд. евро са забогатели Кирил и Асен заради оръжията за УкрайнаКак докато са "Промяната" на власт бензинът е по-скъп, след тях – цената падназаяви лидерът на ГЕРБ

Той обясни, че целта на следващите три месеца не е политиците да се занимават с измислени скандали, а да се замислят какво правят за здравеопазването, съдебната система, службите за сигурност, защо са били замразени пенсиите и страната няма бюджет за 2023 г.

Бившият премиер пристигна на националния съвет на ДСБ, на който ще се реши дали да се даде мандат на "Демократична България" да се явно на изборите заедно с "Продължаваме промяната", съобщава „24 часа”.

Това, което ще видите сега, това е първа стъпка на един процес, който се казва "Обединението на добрите сили". Всички демократични общности, партии, хора с каузи, активности, с идея за България да бъде различна, просперираща държава, почваме голямото обединение", каза Петков преди да влезе в срещата. И обеща за следващите избори хората да видят една голяма лавина от хора, на които "им пука за България и казват "заедно можем повече".