Усилено навлизаме в предизборна кампания и това показват компроматите, които излизат точно сега. Защо точно сега излизат неща, които са се случили преди една година? За съжаление такъв е стилът на предизборните кампании в България. Това коментира по време на посещението си във Варна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, пише "Фокус".

Според нея подобни атаки ще продължат, но попитана дали от партията ще отговарят, тя отвърна, че от ГЕРБ са за прозрачността.

"Ние нямаме какво да крием, но за съжаление виждам, че господин президентът се е съсредоточил само върху ГЕРБ и за него друга партия не съществува. Тази фиксация върху ГЕРБ ме притеснява, защото президентската институция трябва да бъде неутрална или, когато говори трябва да говори в общ план за всички", заяви Цвета Караянчева.

Тя допълни, че в момента няма решение Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Цветанов се ослуша, огледа и намекна: Имотната сага – атака на Радев и БСП ВИДЕОЛидерът на ПГ на ГЕРБ отново обяви, че е доплатил 100 бона и не вижда нищо нередно

"Политически ще вземем решение, когато мине Изпълнителната комисия и когато се върне Цветан Цветанов от САЩ, а това ще стане утре", добави тя.

Председателят на Народното събрание добави, че имуществото на политическия екип е публично.

По думите ѝ ГЕРБ е единна партия и до момента няма разделение между тях. "Очакваме да видим какво ще се случи утре на Изпълнителната комисия", уточни Караянчева.

Снимка: Дарик