Заведения, детски площадки, зони за стрийт фитнес,  велоалеи, увеселителни паркове, места за плажуване, кътове за отдих върху стотици декари в Пловдив. Къде е възможно това? Отговорът е в река Марица! 

Кандидатът за кмет Георги Колев е убеден, че урбанизирането на река Марица  може да промени кардинално облика на града, като даде огромен тласък на индустриите в Пловдив и опита ни да го превърнем в туристически бранд .

„Река Марица е богатство, което малко европейски градове могат да се похвалят, че имат. Ако тази река бъде урбанизирана по начин, по който ние предлагаме, тя ще се превърне в най-голямата рекреационна зона на града. Няма да има такъв тип преживяване в България, като ще черпим опита от – немските, френските и испанските градове“, заяви Георги Колев. Той дава примери с редица големи градове, където това е постигнато, а географското местоположение и даденостите на Марица не отстъпват на тях.

„Ако се дадат основните за социализацията на река Марица, това  ще обхване огромен инвеститорски интерес, ще отвори хиляди работни места за огромен обем от време. Това са хиляди декари земя, които при правилна организация, могат да се превърнат в прекрасна зона за рекреация  с всякакъв вид атракции, които биха могли да държат пловдивчани в централната зона без да се натоварва градът с 365 дни заетост“, казва кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски“.

През последните години проектът за социализация на река Марица забуксува. След няколко опита градските власти да дадат основните на него, министърът на Околната среда и горите, спря проекта.

Новата власт трябва да обърне сериозно внимание на този проект, за да се превърне градът в топ дестинация за туризъм, като се отворят и нови възможности пред пловдивчани. Урбанизирането на река Марица е сред основните приоритети на Георги Колев, който заявява готовност да работи от първия ден следи изборите по него, а не просто да се прави „между другото“.

Листата за Общинския съвет: 

Опитни експерти, неопетнени в политиката, влизат в листата на Георги Колев в ПловдивЛекари, общественици и бизнесмени сред кандидатите за съветници на ЗС „Ал. Стамболийски”, в която има само един партиен член

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове. 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков. 

Използваеми паркинги, нови зелени площи и луксозни квартали в „Южен” – целите пред Илиян ВелковВреме е районът да спре да се разглежда като периферия, смята кандидатът за райкмет

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов. 

Иван Запрянов: Ще съм близо до хората, трябват нови улици и паркоместа в „Западен”Администрацията в района трябва да стане работеща, ще съм 24/7 на разположение, заяви кандидат-кметът

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков. 

Голям инвеститор в „Столипиново" влиза в борбата за „Източен"Илия Матаков вади квартала от безвремие, развива инвестиционния потенциал на "Гладно поле"

В район "Северен" кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев. 

Политолог и експерт по европроекти иска да превърне район „Северен” в райско мястоБорис Вълев е кандидат за кмет на района от ЗС „Александър Стамболийски”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!