„Вървим към стабилно дясно управление в Пловдив с над 30 гласа в Общинския съвет”, заяви кандидатът за втори мандат Иван Тотев на последната си пресконференция преди изборите в неделя. Той спази обещанието си да обяви резултатите от срещите с останалите формации попаднали в общинския съвет за бъдещето управление на Пловдив. Досега от ГЕРБ са провели три срещи с „Кауза Пловдив”, ЗС „Александър Стамболийски” и Реформаторския блок.

 Срещите са минали успешно, като Тотев подчерта, че с нито една от формациите не са се обсъждали постове и длъжности, а единствено политики.  Кандидатът на ГЕРБ обясни още, че те виждат и „Съюз за Пловдив” като потенциален партньор, както и останалите десни формации и инициативни комитети издигнали десни кандидати. С тях разговорите се очакват да се проведат след вота в неделя.

Абсолютно всички формации са повдигнали въпроса за политиките в културата. Тотев обясни, че ще има промени в това направление. Те обаче няма да са кардинални, тъй като досега стратегията на това управление е работила добре. Със сигурност обаче зам.-кметът по култура ще отговаря единствено за нея без да му се дават допълнителни ресори.

Победителят от първи тур заяви още, че причината да не бъде приет Културния календар са именно изборите и новото мнозинство, което ще има в Общинския съвет.

„ГЕРБ показаха, че имат политическа и коалиционна култура. Ние не държим на всяка цена на всички управленски постове. Това показахме и миналия мандат, когато начело на ОбС бе Илко Николов. Виждате, че и по време на изборите ние останахме коректни, без лоши намерения едни към друг. ГЕРБ са лоялни към приятелите си”, обясни Тотев.

Той отново призова пловдивчани да гласуват масово в неделя, за да продължи европейското развитие на Пловдив.

„Ще отнеме 3-минути да гласувате, този път няма да има опашки и всичко ще мине бързо и спокойно.”, каза Тотев. Той призова хората да подкрепят и районните кметове на ГЕРБ, тъй като една бъдеща конфронтация между централна и районна власт няма да доведе до нищо добро за развитието на града. Тотев допълни, че Пловдив трябва да има дясно управление, а лявото да остане там, в ъгъла, самотно.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg