Партията на Слави Трифонов се отказа от първоначалната си идея за приватизация на Българската Банка за Развитие след консултация по тема "Финанси" с "Демократична България".

Двете партии са стигнали до единно мнение и за необлагаемия минимум, който да бъде въведен от 2022 г. Това разясни пред "24 часа" съпредседателят на "Демокатична България" Владислав Панев. Той самият е участвал в срещата, която се е провела в офиса на "Да, България". Панев обясни, че не са се спрели на конкретики по необлагаемия минимум.

В програмата на ДБ е записано с данъци да не се облагат доходи до 500 лв на месец. "Това тепърва ще го дискутираме. Предполагам, че сумата ще е нещо подобно на нашата предложена. Говорихме също за децентрализация и оставане на част от преките данъци в общините. Говорихме за подкрепа на стартъпите и промени на търговския закон, така че да имаме по-добра среда за новите компании", каза още Панев.

От ДБ повдигнали и въпроса за листване на миноритарен дял от акциите на всички държавни компании на фондовата борса, а очакванията са и там да се постигне съгласие. "Останах с впечатлението, че са позитивно настроени към идеята. Целта на всички ни е по-добра прозрачност и управление на държавните активи", добави съпредседателят на ДБ.

Двете партии не са засягали темата за имена в кабинета, който ще предложи партията на Трифонов. Все още няма и решение за подкрепата на кабинет на "Има такъв народ". "Решение ще се вземе на политическо ниво, а не на експертно за подкрепа на едно или друго правителство, пък и все още не са дискутирани имена. Все още сме на по-ранен етап", добави Владислав Панев.