В следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП “Има такъв народ“ ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на “Изправи се БГ! Ние идваме“, “Демократична България“ и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за министерски съвет. Това се посочва в писмо до медиите от зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Уважаеми колеги, уведомяваме ви, защото всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността, че в следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за министерски съвет. Това гласи краткото съобщение.

В момента топката е в полето на ДБ и ИСБНИ, заяви по-рано тази седмица Йорданов, заявявайки, че от т.нар. протестни партии се очаква следващата стъпка.

Ние заявихме ясно, че искаме политическа подкрепа точно от тези две формации и продължаваме да очакваме това от тях", коментира Тошко Йорданов и припомни, че са извадили кабинет, който не се е харесал на тези две партии, затова са и го оттеглили. Сега вървим по обратния път, но в ИТН не приемат да им се посочват министри, тъй като правят кабинет на малцинството”.

ИТН обявиха, че до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във видео-интервю, пуснато в профила му във фейсбук, заяви, че знае какво искат Христо Иванов и ДБ - "те искат постове, въпреки че твърдят обратното."

Според Слави "Демократична България" или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия.

Слави пред Тошко Йорданов: Върша си работата, невъобразимо облекчение е да не се показвамДемократична България искат постове, макар да твърдят, че не искат, каза лидерът на ИТН