Слави Трифонов даде ново интервю пред депутата Тошко Йорданов на  обичайния диван и на живо във Фейсбук.

„Слави,  една молба - моля те кажи нещо, за да видят, че си жив, че прочетох страшни глупости” казва Тошко Йорданов.

„В продължение на 20 години съм бил всеки ден съм по телевизията. Това е бил моят професионален статут, сега се наслаждавам на възможността да не се появявам толкова в публичното пространство. Сега мога да си върша работата без да се показвам – да давам интервюта, да обикалям студията… това е изключително неприятно за мен. Просто си върша работата, която имам да върша, а слухове за мен – има  ги, откакто съм в публичното пространство. Невъобразимо облекчение е да не се показвам”, казва Трифонов и отново  цитира Марк Твен.

След това двамата започнаха да дискутират ситуацията с Николай Василев.

 „Той е един изключително достоен човек с много качества, когато решихме да подходим практично към това как би изглеждал един кабинет. И искахме човек с опит, а Николай Василев има такъв.  Когато се запознах с него установих, че е много кадърен и свестен човек. Работихме заедно, тъй като имахме еднакво мислене какви да са участниците в един кабинет. В момента, в който обявихме това, изненадващо за мен имаше нежелание от хората да има човек, който е участвал в предишни управления. Други кръгове казваха – Николай Василев е ДПС, защото бил в един кабинет с тях. Тогава Христо Иванов ГЕРБ ли е, тъй като е бил министър в кабинет на ГЕРБ?”, каза Трифонов.

След това се засегна и темата за Христо Иванов и Демократична България за преговорите за подкрепа на правителството.

 „Те искат постове, макар да твърдят, че не искат.  Или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия. Христо Иванов си слага си по-голяма роля, отколкото има всъщност. Суверенът му е определил да бъде четвърта политическа сила, а не първа. Има ясни условия в момента. Той има възможността да  подкрепи правителството, или не. И ще се случи това, което ще се случи”, каза Трифонов.

"Излязоха ли факти за Асен Василев и Кирил Петков - излязоха факти. Независимо дали ти харесва или не ти харесва, излязоха факти. Не искаха да редят кабинет, и изведнъж той излиза без да е казал или да се е обадил, да е търсил някакво партньорство и чете декларация в парламента. И казва "аз предлагам Кирил Петков....". Чакай, бе. Нали нямаше да предлагаш. Ти като какъв се водиш за предлагач? Кога реши в последните дни, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила. Излизаш пак на избори, печелиш ги, правиш правителство и след това предлагаш", каза още Слави.

Той отново повтори, че властта не е самоцел за ИТН. "Властта е средство. Властта, парите и славата са средства", каза още той, и определи като слухове за външен натиск по отношение на оттеглянето на кандидатурите на Николай Василев и Петър Илиев. Според него единствените, които могат да повлияят на решение на партията, са суверенът и избирателите. 

"Кога го извадиха Петър Илиев, когато направиха премиер, когато оттеглих? Това не е вярно, както куп неща от 30 години не са верни. Има ли доказателства, че съм предложил Петър Илиев за министър-председател? Не, има слухове", продължи той, като допълни, че всеки, който присъства в публичното пространство, рискува да бъде оплют. 

По повод изострената политическа ситуация лидерът на ИТН коментира така:

„Сега всички са срещу всички, не знам защо е така. Ние не сме симпатични на всички. Явно една голяма група българи решиха да вкарат играч, който никой не го харесва”, каза Трифонов.