От „Има такъв народ“ не са обсъждали кандидатурата на Петър Илиев за премиер и нямат представа как се е разпространила тази информация в медиите.  Това заяви депутатът Филип Станев.

„Кандидатурата на Пламен Николов е факт от 12 дни, а с него работим заедно вече от 3 години и той е в основата на голяма част от експертните политики , които сме изготвили“, каза Станев пред БНТ

Той искрено се е учудил от твърденията на Хаджигенов, че са коментирали кандидатурата на Петър Илиев. В разговор с Мая Манолова тя също в била изненадана.

„Хаджигенов обича повече атракцията“, каза той.

Относно скандала с Асен Василев, той коментира:

„ С него сме водили три разговора и сме отправили само една покана. Относно информацията за плагиатство за него я научихме само ден преди изявлението на Тошко Йорданов“

Станев коментира и искрите, които прехвърчаха между ИТН и Демократична България.

„Искахме да имаме джентълменство между нас, не знам защо стана това в рамките на 3-4 дни нещата така се обърнаха. В първия ни разговор с Христо Иванов и ген. Атанасов те категорично заявиха, че не искат постове и дори няма значение кои са имената на министрите. Постигнахме разбиране относно политиките и изведнъж, три дни по-късно Иванов излезе от парламентарната трибуна с тази декларация с искане тримата служебни министри да получат постоянни постове. Какво стана, какво се промени?  Тази държава така се е забатачила, че да си говорим като момиченца, които изпитват тъга, е малко несериозно“, заяви още той.

Станев категорично заяви, че за ИТН и Слави Трифонов властта не е самоцел и няма да се влиза в коалиции и договорки на всяка цена.