Изпълняващият длъжността районен кмет Лариса Кътова и кандидатът за кмет на район „Северен" от ПП ГЕРБ за втори мандат инж.Ральо Ралев направиха символична първа копка на основната реконструкция на паркинг, находящ се на ул."Победа" №49-51.

На старта на ремонтните дейности присъстваха кметът на община Пловдив и кандидат-кмет за втори мандат от ПП ГЕРБ инж.Иван Тотев, Стефан Дедев – народен представител от ПП ГЕРБ, и.д.кмет на район „Западен" Нонка Симеонова, кандидат-кметът за район „Централен" от ПП ГЕРБ Георги Стаменов, директорът на ОП „Градини и паркове" Стоян Алексиев и др.

Паркингът е с изключително компрометирана настилка от бетон, която не е ремонтирана от близо 30 години. Под самия паркинг се намират подземните гаражи на блока, които при силни валежи се наводняват.

„Реконструкцията ще обхване площ от 1500 кв.м, а ремонтните дейности ще включат полагане на битумен разлив, след което полагане на шест сантиметров плътен асфалтобетон. Стойността на ремонта възлиза на малко над 30 000 лв." – коментира Лариса Кътова.

„Реконструкцията на паркинга става възможна благодарение на отпуснатите по предложение на кмета Иван Тотев целеви средства от общинския бюджет за ремонт на вътрешнокварталните улици в район „Северен""– сподели кандидатът на ПП ГЕРБ за втори кметски мандат в район „Северен" инж.Ральо Ралев.

До края на месец октомври предстоят ремонтни дейности и на бул."Цар Борис ІІІ Обединител" № 19-25, както и на ул."Ладога" в кв."Захарна фабрика".

Същевременно се ремонтират част от 15 –те улици в кв."Гагарин". Готови са ул."Водолей" и ул."Достоевски", довършват се ул."Поп Тодор Евтимов", ул."Васил Урумов", ул."Добрин Петков", ул."Ком" и ул."Вишнева", а следващата седмица предстои първа копка на ул."Стефан и Обрейко Обрейкови".

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg