И Общинар номер 1 арх. Илко Николов ще се бори за кмет на Пловдив, научи TrafficNews.bg. Председателят на Общинския съвет на последните избори бе кандидат-кмет от Синята коалиция, след като бе издигнат от местната бизнес структура БЕС.  Реално той и Спас Гърневски бяха последните двама представители на Синята коалиция в България, след като тя се разпадна и се образува в Реформаторския блок.

Имаше вариант арх. Илко Николов да бъде в листата на ГЕРБ, но партийните организации категорично са отхвърлили този вариант. Архитектът обаче е получил покана от Синьо Единствено и Новото време да бъде техен кандидат, така той ще излезе на кметските избори с регистрацията на коалицията „Пловдив утре”. Екскметът Гърневски обаче няма да фигурира в листата, научи още TrafficNews.bg.  Така бившият градоначалник окончателно ще слезе от сцената на пловдивската политика.

Любопитно е, че преди месец кметът Иван Тотев заяви, че ако Николов влезе в следващия мандат на ОбС, той отново ще го предложи за председател.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg