Гюров: Кабинетът на Гълъб Донев трябва да получи ниска оценка

Все още не е съставена формула за подреждане на листите, каза още той

01.02.2023 09:30 438 0
Гюров: Кабинетът на Гълъб Донев трябва да получи ниска оценка

„Моментът е различен. Има ясно разделение между управление на статуквото или да гледаме напред за нещо по-добро пред страната. Тази промяна може да доведе до предимство на реформаторските сили“.

Това заяви пред БТВ председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

„Има ясна заявка от всички формации, че това е пътят напред. Нямаме име на този етап. Ще се вземе решение дали да се явим с едно или с двете – „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, уточни той.

Все още не е съставена формула за подреждане на листите.

„Лена Бориславова не е излизала от политиката. В 48-ото Народно събрание тя имаше друга роля. Не изключвам вариант да оглави листа“, посочи Гюров.

„Когато БСП реши, че може отново да се върне към прогресивното. Това е в ръцете на Българската социалистическа партия, да реши зад кои принципи и идеи за управление на страната да застане – зад тези на новата „Тройна коалиция“ или зад тези на прогресивните реформаторски сили“, подчерта председателят на групата на ПП в Народното събрание.

„Кабинетът на Гълъб Донев трябва да получи ниска оценка. Служебното правителство трябва да подготви избори. То се намесваше в политическия живот. Върна важни промени, които бяха направени от редовното правителство, и саботира държавата“, категоричен е Гюров.

„Министъра на енергетиката от самото начало говореше за криза, как ще бъдем на тъмно. Нито Европа е на тъмно, нито е студено. В цяла Европа има мощности, цените падат. Преди плащахме цени под борсовите, а сега – над борсовите“, допълни той.

„Съдебната реформа напомня на израза – „много искахме, но нямахме желание“. Страната и съдебната система се нуждае от механизъм за контрол върху главния прокурор“, посочи той.

„Нека стане ясно на всички българки граждани – „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имат 73 депутати в зала. В нито един момент не можем да осигурим кворум, ако това е необходимо. Ние сме в зала, водим дебатите и правим всичко законът да бъде приет. Миналата седмица беше отложена Комисията по правни въпроси“, заключи народният представител от ПП.

 

 

Изпрати новина