„Аз ще съм кандидат-кметът на Пловдив, който ще отиде на балотаж с Иван Тотев, не съм страхливец и не съм за отстрел”, заяви кандидатът за кмет на Пловдив от БСП Георги Гергов пред съпартийците си, минути след като беше издигната кандидатурата му.

Като цел той си постави партията да спечели 10 от 51 места в Пловдивския общински съвет, предаде репортер на TrafficNews.bg
Гергов се оплака, че непрекъснато го критикували, че е взел панаира и го наричали "свинар".

"Не се обиждам на подобни квалификации. Свинар е човек, който си труди, за да си вади хляба", каза още Гергов.
Мераци за кметския стол на Пловдив Георги Гергов имаше и през 2007 година, когато НДСВ го бе номинирала. Тогава обаче той заяви, че ще приеме номинацията единствено, ако СДС и ДСБ го подкрепи. Подобна подкрепа обаче не дойде и той се отказа от битката за кмет на Пловдив.

В челните места на листата попадат на БСП за общински съветници в Пловдив попадат бившият депутат и уважаван ирург Красимир Мурджев, Дима Вакрилова, Минка Сърнешка, Ангел Иванов, Николай Радев, Петя Манева и младите надежди на столетницата – хирургът д-р Любомир Паунов, Теодора Халачева и Красимир Трифонов.

Както TrafficNews.bg писа социалистите в Пловдив избираха Георги Гергов за свой кандидат-кмет. Той се отказа обаче да бъде водач на листата за общински съветници и попадна на 10-то място в нея.

Решението се взе на партийната конференция на БСП-Пловдив, която се провежда в Панаира.

Номинирани за кандидат-кмет бяха още директорът на Английската гимназия в Пловдив Николай Радев, бившият зам.-шеф на ВиК-Пловдив Петър Бояджиев, бившият зам.-просветен министър и бивш директор на Математическата гимназия доц. Кирчо Атанасов и Минка Сърнешка, която сега е общински съветник.

Доскоро се смяташе, че Георги Гергов ще се откаже в полза на председателя на групата общински съветници Николай Радев, но това не се случи.

TrafficNews.bg