„Задълбочен анализ ще даде отговор на въпроса за изборните резултати на БСП в Пловдив.  Ясно е, че някъде грешим или ни подведоха, или ни манипулираха. Дайте ни време. Всичко ще обясним на пловдивчани”.

Това каза в интервю за Радио Пловдив лидерът на социалистите в града и областта Георги Гергов.

„Нямам коментар за този резултат. Искаме време, искаме да видим протоколите по секции, да анализираме какво се е случило", допълни Гергов.

По думите му е необяснимо как до 18 часа е бил на трето място, според предварителните резултати, а след това  на пето.Според него няма протокол,  по който да не „шарено ” и да не е "пипано". „Така могат да се печелят избори, но хората ще си кажат думата по друг начин”, категоричен е Гергов

На въпрос - дали ще поеме отговорността за ниския резултат, петото място  сред участниците в надпреварата за градоначалник, Гергов отговори: „Аз съм поел отговорност само с факта, че съм участвал. Защото съм го направил и защото така трябва. Това е поемане на отговорност, а другото ще го кажат форумите на партията.”

Той подчерта, че за предстоящия балотаж в неделя няма да апелира за нито един от кандидатите. Самият той все още не е решил дали ще гласува на втория тур.

Гергов подчерта още, че не е решил и  дали ще влезне в общинския съвет, но е категоричен,  че БСП ще продължава да изпълнява поетите по време на кампанията ангажименти към пловдивчани .

„Ще бъдем опозиця в общинския съвет и ще настояваме тези неща да се изпълняват, а не да правим градинки и шадраванчета. Трябава да се върви в  правилна посока”, заяви още лидерът на социалистите.

Още новини може да видите ТУК

TrafficNews.bg