Лидерът на коалиция „Кауза Пловдив” и кандидат за кмет на район „Централен” Георги Титюков заяви, че ще продължи да бъде близо до хората и ще прави всичко възможно да решава проблемите им бързо, както е било досега. „Горд съм, че за една година успяхме да спечелим два проекта за обучение на администрацията в район „Централен” по програма „Административен капацитет”, допълни още Титюков.

Коалиция „Кауза Пловдив” се явява на местните избори на 25 октомври като издига кандидати за кметове на шестте района на града и пълна листа от 51 души за общински съветници. „Това е най-силната листа за общински съвет през този изборен сезон. В нея има млади, доказани професионалисти от всички сфери на обществения живот”, заяви Георги Титюков.

Сред най-важните приоритети на коалиция „Кауза Пловдив” са разкриване на 10 500 нови работни места в ключови сфери-IT, аутсорсинг индустрията, услугите и туризма. По отношение на инфраструктурата един от основните приоритети в програмата е повдигане на железопътната линия по булевард „Копривщица” и изграждане на нов автомобилен мост над река Марица (зад стадион „Марица”).

„За да се облекчи трафикът в Пловдив, трябва да се изгради булевард „Северен” в частта от моста на Адата до булевардите „Брезовско шосе” и „Карловско шосе”, да се разширят и реконструират булевардите „Руски”, „Коматевско шосе”, „6-ти септември” и „Васил Априлов”. Сред основните ни приоритети е и подмяната на паважа с асфалт на улиците „Гладстон” и „Капитан Райчо”, както и на булевард „Марица” - юг – от Водната палата до булевард „Източен”.”, обясни Георги Титюков.

„Един от основните ни проекти, който няма аналог, е Младежкият център, предстои да бъде открит в средата на ноември, съвместно с нашите партньори от Норвегия”, сподели още Титюков.

Най-големият проект, който коалиция „Кауза Пловдив” подкрепя в сферата на озеленяването, е „Екопарк Марица”. Той включва 650 дка залесяване и изграждане на 105 дка дублиращ гребен канал, 37 дка изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици и 20 атракции, сред които водни ски и колела, мини голф,  бънджи кула и др..

Лидерът на коалиция „Кауза Пловдив” и кандидат за кмет на район „Централен” Георги Титюков призова пловдивчани да подкрепят листата за общински съветници в целия град с номер 6 в интегралната бюлетина. 

TrafficNews.bg