"Силата да променяме е в нас, ние сме тези, които с екип, със знанията и уменията си можем да променим Пловдив", така Георги Гергов, кандидат за кмет на община Пловдив, представи своята и на БСП програма за управление на града. На среща със симпатизанти и представители на движението на ветераните в БСП лидерът на социалистите, заедно с кандидатите за кметове на пловдивските райони, акцентира върху заложените в петте стъпки за промяна политики.

Трябва да сме безкомпромисни към случващото се в града ни, към разрухата, която ни заобикаля, към пилеенето на общински пари, гневни бяха присъстващите, сред които представители на академичната и медицинска общност, преподаватели от пловдивските университети, хора, обучавали пловдивчани и децата им.

Пред тях кандидатът за кмет на най-стария град в Европа пое ангажимент да се каже всичко за реализацията на проектите, защо Пловдив загуби редица от тях, защо бизнесът се изнася от града ни, как, за какво и от кого се усвояват изтеглените над 120 милиона заеми. Защо не се прави нищо за развитието на летище Пловдив, защо входната артерия на града ни е в плачевно състояние, защо Пловдив не се развива.

Корупция, схеми, страх, пилеене на пари описват настоящото управление на града ни, убедено заяви проф. Михов, припомняйки, че Пловдив десетки години е бил сред първенците в икономически план.

Ще предприемем мерки да върнем бизнеса в града, да развием туризма, трябва подход към всеки човек. За Пловдив трябва да се мисли генерално, не на парче, защото само с визия за развитие може да се начертае пътя на промяната, категоричен бе Георги Гергов.

При реализацията на икономическата програма лесно ще реализираме и предлаганата от нас социална политика. Защото не е тайна за никого, че БСП бе тази, която в предишното управление премахна таксите за детските ясли, работи целенасочено в подкрепа на социално уязвимите групи. Конкретно ангажиране с проблемите на бедните, обезсърчените, трайно безработните, нова Стратегия за развитие на социалните услуги, разширяване обхвата на социалния патронаж за възрастните хора, включително за ветераните от войните и за хора с увреждания; развитие на нови услуги за възрастни, предимно по домовете са част от ангажиментите ни към вас възрастните, очерта приоритетите кметът на промяната.

Знам, че основното, което тревожи възрастните хора е бъдещето на децата им, това да останат в града и да имат своя шанс за по-добър живот. Затова ще върнем безплатните детски ясли, таксите в детските градини ще са съобразени с доходите на семействата, ще променим данъчната политика при плащане на местни данъци и такси за семейства с повече от две деца. Общината ще е тази, която ще се ангажира и с развитието на модерно и конкурентоспособно общинско здравеопазване, с разкриването на лекарски кабинети в училищата и на общински център за профилактика, диагностика и лечение на заболявания в детска и училищна възраст, завърши Георги Гергов.

Това е нашата битка, нашият шанс, нужна ни е победа, Пловдив ще успее с Вас, категорично заявиха своята подкрепа за Георги Гергов участниците в продължилата повече от два часа среща.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg