Изпълняващият длъжността районен кмет Лариса Кътова и кандидатът за кмет на район „Северен" от ПП ГЕРБ за втори мандат инж.Ральо Ралев направиха символична първа копка на  реконструкцията на една от най-емблематичните улици в кв."Гагарин" - ул."Стефан и Обрейко Обрейкови".

„Реконструкцията на ул."Стефан и Обрейко Обрейкови ще обхване площ от 5123 кв.м., а ремонтните дейности ще включат фрезоване на старата асфалтова настилка, полагане на основа на местата, където е необходимо, полагане на два пласта четирисантиметров асфалтобетон. Освен преасфалтирането от двете страни на улицата ще бъдат изградени нови тротоарни настилки с площ 4327 кв.м., както и нови бордюри с площ 1340 кв.м." – коментира Лариса Кътова.

Преасфалтирани са всички перпендикулярни улици на север от на ул."Стефан и Обрейко Обрейкови", а именно: ул."Ком", ул."Вишнева", ул."Добрин Петков", ул."Васил Урумов", ул."Поп Тодор Евтимов", ул."Достоевски" и ул."Водолей".

„Толкова мащабен ремонт на вътрешноквартални улици не е правен в близките тридесет години. Изключително съм благодарен на кмета Иван Тотев за целевите средства, отпуснати за ремонтни дейности в район „Северен""– сподели кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат инж.Ральо Ралев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg