"Вярвам, че Сергей Станишев ще бъде част от евролистата на БСП, той има най-много номинации", заяви водачът на червената евролиста и говорител на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева пред Би Ти Ви.

"Станишев не е просто президент на ПЕС,  той е най-успешният български политик в европейската левица, той е капитал за България", добави Йончева.

Тя беше категорична, че нещата с евролистата на БСП не са предрешени, че в БСП има дебат.

"Няма как да бъдем конкуренти, ние всички сме заедно.Всеки трябва да бъде полезен в екипа със своя опит", смята водачът на евролистата на БСП.

По повод обвинението за пране на пари от КТБ, в което е обвинена, Йончева заяви, че медии и магистрати я атакуват. 

"Не съм унищожила оригиналния запис по случая с Боил Банов. Притежавала съм само копие, което съм занесла в прокуратурата. На това копие също може да се направи анализ и проверка. Българската прокуратура по същия начин отказа да разследва „Ало, Ваньо съм“. Прокуратурата се интересува кой е направил записа, а не какво съдържа", каза още Йончева.

Припомняме, че Сергей Станишев загуби с 20 гласа при надпреварата за водач на листата на червените именно между него и Йончева. Тя беше посочена от ръководството, а президентът на ПЕС среща категоричния им отпор.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отхвърли предложението на Станишев да се гласуват първите две места в листата, за да се успокои напрежението в двата лагера.

Какво ще става с листата на БСП до неделя? Само Нинова знае!От наредени имена в четвъртък, ден преди пленума, червените се готвят за директен избор