Детски и спортни площадки поискаха жителите на квартал „Изгрев” при срещата си с кандидата за кмет на район „Източен” на КП ”Кауза Пловдив” Перхан Карамукова.

„Децата ни няма къде да играят”, заявиха живеещите в района на „Преспите” в квартал „Изгрев”. Те се срещнаха с кандидата за кмет на район „Източен”на КП „Кауза Пловдив” Перхан Карамукова. „Има само една детска площадка в района“, заявиха живеещите на улица „Хаджи Гьока Павлов”.

Те изразиха негодувание от прашната улица зад блоковете им. „По нея няма алфалт и когато колите минават се вдига ужасен прах. Като завали дъжд има две шахти, които се пълнят с вода  и автомобилите затъват в тях.  Теренът зад блоковете на улица ” Хаджи Гьока Павлов” е обрасъл с трева, никой не го поддържа. На всичкото отгоре е превърнат в сметище за строителни отпадъци”, оплакаха се жителите на квартал „Изгрев”.

„Междублоковото пространство може да се превърне в чудесно място за игра на децата ни. Бихме искали да се направят детска и спортна площадка, но преди това е задължително да се асфалтира пътят на успоредната на нашата улица ” Хаджи Гьока Павлов”, казаха дошлите на срещата с кандидата за кмет на район „Източен” на КП ”Кауза Пловдив” Перхан Карамукова.

Тя от своя страна пое ангажимент да облагороди терена в района на „Преспите” , за да има къде децата да играят и да спортуват.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg