Деца развяха с гордост заедно със Славчо Атанасов националния трибагреник пред паметника на Съединението на празника днес. В момента, в който народните представители от Патриотичния фронт Славчо Атанасов и Красимир Каракачанов поднесоха венец пред паметника като акт на почит към историческия подвиг на предците ни, малките участници в традиционния пробег на Съединението застанаха до тях и развяха знамената.  Децата гордо вдигнаха глави и когато прозвуча националния химн.

Преди това Славчо Атанасов присъства на тържествения молебен по случай 130 години от Съединението на България с Източна Румелия в катедралния храм „Успение на Пресвета Богородица“, отслужен от пловдивския митрополит.

Патриотите продължиха традицията си от години и раздадоха стотици знамена на пловдивчани. Славчо Атанасов честити празника на всички, подчертавайки, че това е една от най-светлите исторически дати за България, едно наистина общобългарско дело, в което брат с брата си подават ръка от двете страни на Балкана за частичното обединение на България. Частично – подчерта Славчо Атанасов – защото третото дете на майка България – Македония, остава извън пределите на отечеството.

„Радва ме това, че всяка година все повече и повече хора идват, защото искат да имат в дома си българското знаме. В последните седмици, тъй като постоянно обикалям из районите на Пловдив и се срещам с много хора, виждам родния трибагреник по все повече къщи и тераси на жилищни блокове. Горд съм с това. Нещо, което преди години виждахме как други държави и народи правеха“, коментира Славчо Атанасов.

Той беше категоричен, че подобни актове са важни за всички нас като българи. „Всичко започва с патриотизма. Ако обичаш отечеството си – градиш силна държава. Безродник ли си – държавата ти изчезва“, заяви народният представител. 

TrafficNews.bg