Премиерът Николай Денков все още не е разговарял с Мария Габриел за постовете след ротацията. Той коментира, че след ротацията се вижда като вицепремиер, а за останалото - предстоят преговори. На тях ще бъде обсъдена и идеята да има и министър по европейските въпроси, стана ясно от думите му.

"След ротацията се виждам като вицепреимер, оттам нататък ще видим. Предстоят преговори. Имам доверие в Габриел, тя е човек, който има европейски ценности, които споделям. Както виждате, политическата среда е доста трудна, така че всеки от нас трябва да се справя с това, че имаме много сложна конструкция, която трябва да взима решения.

За да можем да се справим, трябва коректно всеки път да се гледа кое зависи от законодателната власт, кое от изпълнителната и кое от различните регулатори. Много често виждаме смесване на функции и вземане на решения по не най-правилния начин", каза Денков след церемонията по откриването на тунел „Железница”.

Той коментира и критиките на президента Румен Радев към работата на правителството и сглобката.

"Това че президентството има аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството - има си конституция и разделение на властите. Това, което често виждам, е желание да се атакуват институции, които си изпълняват задълженията точно както са записани в конституцията и законите. Така че това е проблем, но е проблем на президентството", коментира Денков за БНТ

 

 

Снимка:БНТ