"Ротацията може да се направи най-лесно, ако стана външен министър - с Мария Габриел да сменим местата си. Беше вкарана малко повече драма нямаше искри между мен и Габриел". Това заяви премиерът Николай Денков, който отговаря на въпроси на граждани и журналисти във Фейсбук.

Той обясни, че премиерът и външният министър са хората, които контактутват с ръководителите и международните представители на всички други държави. Те най-често работят заедно или се сменят, когато има нужда, добави Денков.

"Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една или друга партия. Те са хора, избрани, след като са получили одобрението и на двете страни на партийните лидери, сега ще бъде и на двамата премери", каза министър-председателят.

Според него министрите трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия, а ако не се справят, трябва да си тръгнат по професионални причини.

"ГЕРБ доста заблуждава публиката, че те нямат никакво отношение към състава на Министерския съвет, това не е така. Още като се съставяше кабинетът, ние сме обсъждали кои са възможните лица. Част от хората, които сега са в Министерския съвет, са предложени от Мария Габриел", посочи Денков.

Премиерът бе категоричен, че твърдението, че ГЕРБ има само Мария Габриел не съответства на истината.

"Нищо не се опитваме да вземем на ГЕРБ", добави той.