Най-силно налаганият мит е, че „кметът на Пловдив трябва да е от една и съща партия с правителството“. Внушават на хората, че няма значение дали той е кадърен, а най-важното дали е послушен на партийната си централа. Истината е съвсем различна.

Ето я истината за парите на Пловдив в цифри:

Това са точните числа на приетия от Общински съвет бюджет на Пловдив за последните 8 години – в тези суми влизат дори и наричаните цинично „подаръци“ на Пловдив от правителството в София.

1. При Атанасов - общо за целия мандат, в който кмет и правителство са от различни партии, управлението на Пловдив е изхарчило 898 милиона лева.

2. При Тотев - общо за целия мандат, в който кмет и правителство през повечето време са от една партия, управлението на Пловдив е изхарчило 897,9 милиона лева. В тази сума влизат и т.нар. „подаръци“ на Пловдив

Числата от бюджета показват, че в двата мандата парите на Пловдив са едни и същи и не зависят от София. Това са истинските данни и всеки може да направи справка в решенията на Общински съвет, те са официални и обществено достъпни.

Парите на Пловдив са нашите пари, с подаръци или без, с правителство или без, с проекти и без проекти, те са едни и същи през годините. Това са парите, които ние плащаме чрез своите местни данъци, местни такси, това са пари от разпродаденото, приватизирано или концесионирано имущество на града ни. Това са нашите пари от изтеглените на наш гръб заеми, които ние и децата ни ще връщаме.

Управленията на Тотев и Атанасов изхарчиха 1 милиард и 796 милиона лева за 8 години. Какво Пловдив получи срещу тези огромни средства? Парите ги има. Пловдивчани пълним бюджета, очевидно е, че парите не стигат до хората.

В годините милионите продължават да изтичат, а пенсионерите продължават да плащат 16 лева за карта в градския транспорт, вместо 8 лева, както е в София, за майки, ученици и хора в неравностойно положение е същото. Децата ни продължават да играят на занемарени и опасни детски площадки. Там, където живеем, продължаваме да се молим за нова пейка и кошче за смет, а ние шофьорите продължаваме да плащаме най-високия данък МПС.

Това е обидно за Пловдив. Ние сме пловдивчани, ние сме град с хилядолетна история и култура. Нека спрем да се молим за най-елементарни неща и да слушаме нелепи оправдания.

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“:

1. Пълна ревизия на завишените цени, които плащаме за асфалт, бетон и тротоари. Трябва да спрем да плащаме всяка придобивка в града ни на двойна и тройна цена.

2. Силен екип за бързо наваксване в усвояването на евросредства. Пловдив е на 21 място от общо 28 областни градове по усвояване заради некомпететност и бавни темпове на работа.

3. Ново отношение и уважение към бизнеса и инвестициите в града ни. Преференции при откриване на нови работни места, предвидима данъчна политика и ликвидиране на бюрократичните пречки на общинско ниво.

4. Пълна ревизия как се формират, какви разходи се калкулират и намаляване на всички данъци и такси, събирани от пловдивчани и то с ясни аргументи – надписват се сметките на хората, калкулират се разходи, които реално не се извършват, а хората ги плащат. Това е честната и реална политика.

Уважаеми пловдивчани, нека не позволяваме да ни манипулират – няма правителство, което да откаже да работи с пловдивчани. Нали само година по-късно са изборите за президент и отново ще молят на Пловдив да ги подкрепи. Просто тази манипулация за бившия кмет беше удобно оправдание, че не се справя и нещата в Пловдив не вървят, а настоящият по този начин компенсира липсата на собствена тежест и уважение.

С уважение, Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg