БСП скочи остро на АБВ, след като от партията на Румен Петков, а и още седем формации, регистрираха за изборите "Коалиция за България".

С това име БСП и формациите около нея се явяваха на избори от 1999 до 2014 - включително на последните за Европарламент.

"Към момента четирима евродепутата има "Коалиция за България" и като такива до 26 май те са под ръководството на Румен Петков. Предлагам да им събере и членски внос", иронизира зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

"Ако искат могат да си намерят и Елена Йончева и да си я включат в листата", допълни той.

Червените свикаха днес пресконференция и обявиха, че ще обжалват решението на ЦИК за регистрация на "Коалиция за България". Те са категорични, че държат патента на марката.

Ирония на съдбата: БСП с опит да спре "Коалиция за България", АБВ подаде документи да я регистрираЧервените настояват, че марката е тяхна, искат ЦИК да не пусне коалиция на изборите

Червените алармират за нередности в Централната избирателна комисия и назначаването на членове на Регионални избирателни комисии.

"ДПС и ГЕРБ ще управляват избирателния процес на 26 май. Този път тя е с мълчаливото съгласие на патриотите, които си избраха ролята на кошаревски свидетели", настоя зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

По негови думи политическото мнозинство в ЦИК е пренаредило всички позиции в РИК, въпреки че на места е постигнато съгласие при областните управители.

Според него в момента ГЕРБ имат решаващите подписи - на председател или секретар, във всички 31 общини. По негови думи ДПС пък държат ключовите позиции в 17 от 31 РИК.