БСП в Пловдив най-после има постоянен председател на Градския съвет, след като месеци този пост бе заеман временно. На днешната градска конференция на социалистите  Димитринка Вакрилова бе избрана за председател, като досега тя заемаше този пост временно. 

Решението бе на  делегатите на Градската партийна конференция, която се проведе днес. С вота на 91 от общо 103 гласували Вакрилова от временно изпълняващ длъжността стана постоянен градски председател.  Последният избран председател на социалистите под тепетата бе Георги Гергов, който бе изключен от Корнелия Нинова.

„Приемам този категоричен вот за огромно доверие към цялото ръководство на Градската организация, към мен и моя опит като организационен секретар в продължение на три мандата“, коментира тя след края на изборите. Димитринка Вакрилова благодари за подкрепата, която в сложната политическа обстановка определя като знакова.

Конференцията отново реши да не подрежда листата с народни представители за 16 МИР. Това се случва за втори пък, след като на последния вот през юли социалистите изпратиха „празна листа” на Корнелия Нинова и по-голямата част от знаковите лица си дадоха отвод.

Безпрецедентно! БСП - Пловдив не издигна нито един кандидат-депутатНад 50 номинирани си дадоха отвод за листата на БСП под тепетата

Листата отново ще я подреди  Националният съвет, като ще изпита сериозна трудност да я напълни с 22-ма кандидат депутати.

 От 59 номинирани в основните партийни организации, 13 се съгласиха да участват и техните кандидатури ще бъдат изпратени на „Позитано“ 20.

Делегатите препотвърдиха решението си от заседание на 6 февруари 2021 г. за кандидатпрезиденстката двойка Радев-Йотова. Пловдивската организация бе една от първите структури в страната, заявили подкрепата си.