Резултатът при нови избори ще бъде сходен с този през април, но ще се похарчат много излишни милиони. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов. Според него могат да бъдат провалени и изградените отношения с ЕС в момента.

„ЕК и комисарите обичат България, не случайно ние бяхме от малкото държави, които получиха допълнителни средства. Харесват ни защото сме дисциплинирани и лоялни членове на НАТО и ЕС.  Мислят, че е лесно нека да пробват. Само, че да не стане така, че да ни спрат еврофондовете“, коментира Борисов.

Той е категоричен, че от ИТН никога няма да имат пълно мнозинство.

„Радвам се, че го видях Слави жив и здрав. Може да управлява, някога… при пълно мнозинство, което няма да има никога. Сега се опитват да променят правилата за изборите в последния момент и то президентските избори, нас това не ни притеснява. Дори и теоретично Слави да стане първи, другите партии пак ще са със сходни резултати, даже този път ще влязат и Патриотите. Какво ще прави тогава той? Пак ли ще иска избори, защото му трябва цялата власт? Едни избори са 50-60 млн. лева, толкова сме дали помощ за туроператорите. Следват и президентски избори и за тях трябват пари. Или сме много богата държава, или разхищаваме парите на данъкоплатеца“, каза още Борисов.

Според него в момента в парламента са се съсредоточили само върху изборния кодекс и отчитането на съдиите в парламента.

„Явно президентът се мотае, за да си смени изборните правила на президентските избори, явно това е ангажимента, който са поели към него. Да не са поели някакъв ангажимент км ДПС – безразборното отваряне на урни в чужбина. Омразата им е толкова силна, че отговаря на поговорката: нека да ми изгори плевнята, ама да му изгори и къщата на съседа“, каза той.

Борисов: Удължаваме извънредната обстановкаПремиерът в оставка и министри обсъдиха мерките за туризма