„Обзаложих се с Радев тук в Пловдив, че токът до Нова година ще стане 500 лева за мегават час, довечера борсата ще затвори в 20:00 часа на 567 лева на мегават часа… При лошия Бойко токът бе 10 години 70 лева…”, каза Бойко Борисов в Пловдив на среща с актива и с представители на фенклубковете. Той се обърна към тях шеговито, че трябва да играят през деня, че с тази цена на тока отборите ще фалират, ако пуснат осветлението.

Борисов пред феновете: Завършваме стадионите, ще компенсираме Община Пловдив, като се върнем в управлениетоОбщинският съвет дава 5 млн. лева за довършаването на Колежа и Лаута

Той нападна и служебното правителство по редица теми, както и президента Румен Радев.

„Вие постъпихте мъдро, като си взехте строителните материали за стадионите, докато бяха евтини. Просто не мога да приема колко са малоумни тия в момента, казвам го да не ги обидя… Ако аз бях на мястото на правителството, а строителните компании са отпред, щях да им дам ясен знак, че договорите трябва да се изпълнят в срок – АМ „Хемус”,  Околовръстното на Пловдив, Ботевград – Мездра – Видин. Те ще капитулират и ще работят по обектите, за да свършат работа на държавата. Сложихме в отделна сметка 800 млн. лева да се разплатят на фирмите.  Асен Василев каза, че има повече приходи, като ги взе и от единия джоб ги премести в другия.  Добре че парите за стадионите бяха при вас”, каза Борисов.  Той коментира и темата с кораба „Вера Су”, че 30 дена стоят и го гледат, а досега, ако са били викнали и момчетата от Столипиново са щели да го изтеглят.

„ Не се знае и товарът на този кораб. Всичко, което направиха е пътят на Копринката до село Труд, там отидоха пенсиите.  Сигурно има пари за 30 стадиона там, а село Труд можеше да има отбор за Шампионска лига”, каза Борисов, явно визирайки съветника на президента Николай Копринков, който е бивш кмет на пловдивското село.

„За да си запълниш бюджета трябва да се обърнеш към пътя на Копринката… Това направиха те, защото са некадърни и корумпирани. И Спецов… ме кани му давам сигнали за пътя на Копринката и това момче, Рашко, който му е чадър и изпълнява повелята на Радев”, продължи с острите реплики Борисов.