Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив, за да се срещне с представители на фенклубовете на Ботев и Локомотив.  На срещата в хотел „Империал” с него е кметът Здравко Димитров и областният координатор Иван Тотев, както и общински съветници.

Кметът заяви, че на утрешната сесия ще се гласуват близо 5 млн. лева за довършването на стадионите.

„Искам да благодаря на г-н Борисов за отношението, тъй като ако не бе той, те щяха да останат в това положение. Изградихме Колодрума, сега ще довършим и двата стадиона”, каза Зико. Той избори и средствата, които ще се гласуват на сесията. За Ботев Пловдив сумата е 2,384 млн. лева, като в тях влизат монтаж на седалки, тревно покритие и препроектиране. За Локомотив сумата е 2,350 млн. лева – за централната трибуна и тренировъчни игрища.  Кметът каза, че до този момент Община Пловдив не е правила такава инвестиция за футболните клубове.

„Ние като ние ги започнахме тези стадиони със значителни инвестиции, защото винаги сме считали, че пловдивските отбори са важни. Искам да Ви поздравя, че за разлика от правителството бяхте мъдри и ги закупихте когато бяха евтини”, каза Борисов. Той допълни, че се надява и съветниците на Дани Каназирева и БСП да подкрепят решението.

„ Тук съм, защото искам да знаят хората, че тези пари от града – за пътна инфраструктура, училища, детски градини, за зимното почистване, ще бъдат възстановени.  Поемаме ангажимент тези пари да се върнат на Община Пловдив целево за тези стадиони, когато влезем в управлението”, каза Борисов. Той допълни, че ангажиментът, който е поел за финал за Суперкупата на Европа, също ще го спази.