Премиерът Бойко Борисов обеща голяма финансова инжекция на Стара Загора по време на днешното си посещение там. Целта е да се реши проблем с улици, които са се оказали частна собственост. "На следващото заседание на Министерски съвет ще отпуснем около 500 хил. лв. за придобиване на частните улици край Азотно-торовия завод",  заяви Борисов в Стара Загора. 

"Ако е живот и здраве, в сряда ще им дадем парите за новия собственик на земята, за да отпушим улиците и заводът да работи. Общинският съвет да го гласува, надявам се областният управител да не обжалва, и, надявам се, другия петък общината да е собственик на улиците", разясни премиерът.

"Не може в центъра на България, на 1500 дка, да не могат да дойдат инвеститори, защото е земята е частна. На хората тук съм дошъл да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, защото кметът ми обясняваше и аз не можех да повярвам. Така че ще купим тези 80 дка и ще ги дадем“, заяви Борисов.

Старозагорският кмет Живко Тодоров поясни, че собственикът на въпросните улици е фалирал и чрез съдия-изпълнител друг е успял да ги придобие. Общината е започнала преговори с новия собственик за купуването на земята.

Премиерът Бойко Борисов твърд: Тол системата е справедлива!"Идеята е да го направим така: Който износва най-много съоръженията, да си плаща"