Тол системата е справедлива и превозвачите не са против нея, обяви в Плевен министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му всички пари, които се влагат в градежа на магистрали и пътища, на съоръженията за тол системата, трябва да се изплащат.

"Едно е да полагаш две ленти зимно време, а друго – шест. Или както е в София – 12. Така че тол системата е справедлива. И от превозвачите няма някой, който да е против нея. Идеята е да го направим така, че особено тежкият трафик – над 3,5 т., който износва най-много съоръженията, да си плаща. С тия пари да се поддържат старите пътища, защото те от 37-38 години не са пипани", посочи той.

Бойко Борисов обяви, че не одобрявам намесата на някои от властите в съдебната власт.

"Нали за това се борихме - съдебната власт да е независима, а ние, другите власти, да си гледаме нашата работа. Аз не викам магистратите един по един при мене. Има Висш съдебен съвет, има начин, по който се избира, президентската институция може да одобри или да не одобри, тогава влиза в сила нейната роля. Аз не отговарям за действията на президента. Аз отговарям на тази ливада след 2 години да има завод. Сега отивам и в Шумен, където пак откриваме завод. Една държава се гради с труд. На времето с труда на хората са правили проходи. И сега ги ползваме и ние. Това, което правим ние днес, ще го ползват след 50-60 години", каза премиерът.

Министър-председателят спомена накрая, че ще даде коледни надбавки за пенсионерите, както е дал и великденски.

Снимка: БГНЕС

Премиерът кандиса на превозвачите – отлагат тол таксите, още 3 месеца тестовеБизнесът ще даде на техни ТИР-ове да се монтират устройства за пробите

Премиерът на колата и по строящата се АМ "Хемус". Обяснява кое как ще се случваОчаква се аутобанът през Северна България да бъде окончателно завършен до 2024 г.