Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към кмета Здравко Димитров и общинските съветници от формацията заради COVID мерките на срещата си в Пловдив.

„Кметът и общинските съветници -  да не допуснете да затварят бизнеси, без да ги обезпечават финансово. Да, ние затваряхме, защото света не знаеше какво се случва и как ще се развие тази епидемия. Но тогава дадохме пари на целия бизнес у нас, не само на ресторантите, а на всички отрасли. Спряха зелените коридори  - имахме по 30 000 – 40 000 ваксинирани на ден. Сега са смешни числа, а имаме пак над 30 починали”, каза Борисов. Той заяви, че Радев днес отново е показал, че нищо в държавата не се случва и се оправдава с актуализацията на бюджета.

„ Отиде днес  в Белозем да им каже, че няма да им помогне. Отново виновен им е бюджетът. Дайте пари на хората, които пострадаха, за 1 или 2 милиона лева не е нужна актуализация”, каза лидерът на ГЕРБ.  

Пострадали земеделци и Радев призоваха за актуализация на бюджета от БелоземДържавният глава се срещна с жители на селото, посрещнат бе с подаръци

Той изрази и разочарованието си от работата по големите проекти, които започнаха в неговия мандат.

„Ремонтът на Околовръстното приключи преди да е завършено. Минах покрай стадионите, работят по 3-4 души. Колко се направи в Пловдив – пътят Пловдив – Асеновград, Базиликата, площадът… всяка една плочка знам, която е поставена тук”, коментира Борисов.

Относно кандидатът на ГЕРБ за президент Борисов заяви, че в момента текат номинации и обсъждания в партията.

„По-важно е дали ще се гарантира честността на вота, ако това го няма – какъв смисъл има за нашия кандидат.  Как така успяха да преборят 99,2% за един ден на изборите, а 0,8% не успяха за три дни. ИТН обявиха кабинета си още преди да бъдат обявени за победители…”, каза Борисов .  Той допълни, че „ветропоказателите” пак са започнали да го търсят.

Борисов в Пловдив: Радев спря всичко в държавата, да каже на гл. прокурор за Пламен Узунов и КопринкатаНай-близката партия до президента е давала 15 млн. лева за 30 депутата, каза лидерът на ГЕРБ