Бойко Борисов нападна остро президента Румен Радев при посещението си в Пловдив. Той е на среща с актива на ГЕРБ в хотел „Империал”.

Според Борисов и на днешния ден Румен Радев е доказал, че не изпълнява своята функция на обединител на нацията, а само гони своите политически дивиденти.

„ Всички очаквахме поне на днешния ден, този който е призван по Конституция, да спре противопоставянето . Смисълът на демокрацията е  да има партии, много партии. Да, те не се харесват понякога,  но след изборите трябва да съставят правителство, а президентската институция да ги менежира. Имахме такива президенти – Желев, Стоянов, Първанов, Плевнелиев.

Кой има изгода България да е толкова безпомощна при всички кризи?  Вместо само да си честитим празника днес,  всеки от нас каже какво значи съединението...Какво правим? Радев, Съединението не е само твоите хора да си гледаш, а  и с най-големите ти врагове да може да работиш. Нови избори идват – така ли ще продължаваме? Днес пак отива и казва как вижда съдебната система. Помните ли в телефоните на неговите съветници имаше съдените актове преди да са излезли – да се види дали се харесват на Радев. Какво каза днес? Важни ще са първите думи на Борисов пред новия главен прокурор. Откъде знаеш, кой ще е  новият главен прокурор? Твоите първи думи трябва да са там. Кажи  за  Пламен Узунов Пловдивски или Копринката (б.а. Николай Копринков) и на всичките ти там далавери. Радев отсега знае каква работата ще даде на новия гл. прокурор, за това толкова бърза да сменя прокурор”, каза Борисов.

Той критикува и Радев за това, че нищо не е коментирал по скандала между ИТН и ИБГНИ, където са се предлагали 500 000 лева за един депутат, за да се подкрепи правителство на най-малката група.

„500 000 лева за един депутат! ИБГНИ, дето вдигаха юмрука с Радев и бяха най-близки до него. На тях им трябваха 30 депутати по 500 хиляди лева – 15 млн. лева.Кой финансира тези партии, защо единственият важен закон се оказа на НСО? Помните ли лятото кой финансира протестите по интерент”, каза Борисов. Той каза, че Радев на практика е спрял всичко в държавата – ваксинационния процес, образованието, икономиката, селското стопанство и останалите сектори.

„Вместо да се решават кризите, министрите на Радев си правят партия”, каза Борисов. Той допълни, че е дошъл в Пловдив само да отговори на Румен Радев и твърденията му. 

"Видях, че и младежите са тук, за това дойдох до Пловдив - само да му отговоря", каза Борисов.