Огради, мантинели, лагери, земетръсни шайби, всичко се подменя. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проверка на ремонтните дейности на 3 от мостовете по АМ "Тракия" на път за Пловдив.

И похвали работниците, че "ръцете им са като машинки". Заедно с Борисов бяхя и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Оградите и парапетите са монтирани. Имаме подравняване, подменяме всичко", увери Нанков. "Мостът е на 13-ия км. Стартирахме ремонта преди около 2 месеца", уточни той.

"Съоръжението ще бъде пуснато на 1 юли", увери един от работниците. Другите 2 моста, намиращи се на 15-ти и 20-ти километър ще влязат в експлоатация на 30-и юни и 2-и юли.

"Виж, ако някъде има нещо за ремонтиране, да се направи сега, докато е затворен участъкът. Те са закърпени дупките, ама по-хубаво да ги направят", заръча още премиерът.

"18 съоръжения за 2 години на "Тракия" и "Хемус" са ремонтирани. Скоро поетапно започваме ремонти на съоръжения по първокласните пътища", каза още зам.-министър Нанков.