„Моето виждане, е че хората са много дисциплинирани, с изключение на вас(б.а. към журналистите), които продължавате да се струпвате. Спазвайте повече правилата! Мерките си важат, дано не се налага повече да ги затягаме.Ние не играем на криеница, това не жмичка, да надхитриш някого… След това да си хвалиш, че си надхитрил някого, а можеш да се заразиш или да умреш. За пореден път казвам, това не е игра с управляващите, това не е игра с полицията на улицата…”, каза премиерът Бойко Борисов на турската граница по повод въпрос за затягане на мерките.   Той допълни, че ако се иска по-сериозен контрол КПП-тата на областните градове трябва да изглеждат по този начин, като на границата.

Премиерът спешно на турската граница - българските камиони ще минават с приоритетАко се наложи ще товарим стоки от Западна Европа на български тирове, каза Борисов

„В момента работим, за да могат хората да изкарват заплати, да имаме производство, което да изнасяме, за да има пари. Впрегнал съм всичките си връзки в тази посока”, каза премиерът.

Припомняме, че днес председателят на Националния кризисен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че се обмисля идеята да се въведе ред, както в Гърция – с есемес да се оповестява за какво излизат гражданите.

Ген. Мутафчийски: Може да въведем SMS известяване защо сме на улицата и къде отивамеДа се разхождаме, докато светът пламти като пожар? Безотговорно, каза председателят на щаба