Премиерът Бойко Борисов отиде спешно на границата с Турция на ГКПП "Капитан Андреево", където проверява как преминават тировете.

"Най-важното е да предадете на нашите колеги в Турция, че тази артерия на ЕС трябва да работи”, каза премиерът към представител на турската власт. Той е отишъл там по сигнал на наши превозвачи, че не се пускат български шофьори да преминават през границата.

Пловдивският превозвач Петко Ангелов обясни,че вчера на пускали камионите, защото проблемът бил в шофьорите, а след това казвали, че е заради стоката, която е от Европа.

„Когато разбраха, че премиерът идва, взеха да чукат по прозорците на колегите, да минават. Благодарим отново, че отново реши проблемът”, каза Ангелов. 

Пое се ангажимент при проблем на границата веднага да се говори с посланичката н Турция у нас, коти да се решават.
„Проблемът се реши, превозвачите да са спокойни. Разбрали сме се българските камиони да минават бързо. Ако трябва ще претоварим стоката от Европа на български камиони и ще минават. Tова ще продължи дълго, а тоя зелен коридор трябва да работи. Знаете ли колко тирове идваха по магистралата сега? Те няма да намалеят", каза Борисов.