"Ако Николай Денков и Мария Габриел не се разберат, ние имаме ясен план – няма ротация". С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предстоящата ротация в кабинета. 

"Ако за някой служебните министри са пешки, то за нас са най-малкото дами, офицери, а някои са кончета, които подскачат наляво надясно", заяви той. И допълни, че според него въпросът е да не се стигне до ситуация, в която всеки ход е грешен.

Той коментира и темата за бежанците, пристигнали у нас със самолет. "Преди три години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези три години целия народ. Когато аз управлявах България такъв самолет нямаше да може да дойде, това нямаше да се случва", заяви Борисов.
 
Според него МВР работи много по-добре, Гранична полиция дава много по-добри резултати. "Сега и с новата техника и всичко, което се прави за тях, постепенно този проблем нанесен ни последните години като щета - ще го отрегулираме", допълни Борисов, пише Нова. 

Протестите на земеделците Борисов определи като "цугцванг". "Всеки ход вече им е грешен", коментира той.  "С тези затваряния на всички вече започва да им тежи", допълни Борисов. 

Той заяви, че би имал много претенции - разделението между тях, километричните листове с изисквания, неотчитането на връзката между земеделието и животновъдството, между оранжерията и полето.

Денков-Габриел ще кажат дали ще има ротация или няма да има, уточни Борисов и отправи всички въпроси, свързани със смяна на министри към тях. Запитан къде се вземат решенията, лидерът на ГЕРБ посочи Министерски съвет. "Въпросът е да не се стигне до ситуация, в която всеки ход е грешен", посочи още Бойко Борисов и продължи да отговаря с термини от шахмата.