За да наложим реда и закона в гетата на Пловдив първо трябва да развалим сделката „компромиси срещу изборни гласове“. Трябва да сложим край на срамните коалиции, които разпределят властта зад гърба на пловдивчани в Общински съвет,категорична е Дани Каназирева. Тя посочва, че „Съюз за Пловдив“ е единствената организация, която не се договаря в гетата и твърдо не иска подобни гласове. При изборен успех на „Съюз за Пловдив“ ще съм абсолютно безкомпромисна в налагането на закона и реда, в изчистването на черните дупки на Пловдив.

Най-тежко е в районите около Централна гара, „Скобелева майка“, кв. Изгрев, в района около „Шекер махала“ в р-н „Северен“ и т.нар. Аджисан махала в „Централен“. Не са редки физическите посегателства, а хвърлянето на камъни по стъклата на терасите и по колите е всекидневие. В района около Централна гара хората се принуждават да вдигат ограждения около имотите си срещу непрекъснатите набези на проститутки и престъпници. Същото е и в кв. „Изгрев“, и в района на „Скобелева майка“.

Липсва контрол от общината за нивата на шума при провеждането на ромските тържества, а живеещите наоколо са подложени на постоянен тормоз. Незаконното строителство продължава, като само постройките с неуреден статут в Столипиново“ са над 2000, а може би и повече, защото никой в общината не води точна статистика.

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ отказват да правят договорки в гетата срещу гласове. Позицията ни е, че тези квартали трябва да станат като всички други - с правила и контрол. До този момент няма кмет, който да е независим от ромските гласове.

Само в този мандат договорките на управляващите с ДПС в Общински съвет, за да прокарват спокойно решенията си, струват на данъкоплатците ü Близо 1 милион 140 хиляди лева; ü Три имота под наем при цена 0,50 ст/кв.м.; ü Няколко имота, продадени на близки до ДПС; ü Двама заместник - кметове в районите „Централен” и „Северен“, както и още десетки назначения в общинската администрация на по-ниски нива;

 

 Позицията на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“:

 

  1. Монтиране на видеонаблюдение на всички обществени места и рискови зони в Пловдив.
  2. Създаване на единен център за наблюдение, в който да бъдат ангажирани не повече от 30 специалисти.
  3. Поддържане на мобилни екипи, базирани на ключови места в районите, които да реагират незабавно при нарушение на обществения ред.
  4. Възстановяване на нормалната комуникация с органите на МВР.
  5. Забрана на ромските сватби на открито;
  6. Засилено присъствие на общинска полиция, осветление, видеонаблюдение и безкомпромистно прилагане на закона в районите около Централна гара, „Скобелева майка и ромските махали в „Северен“, „Изгрев” и „Централен“.
  7. Пълен анализ на строителството в махалите и премахване на незаконно построеното.

Парите ги има, ние ги плащаме, чрез своите данъци и такси. Община Пловдив харчи милиони лева за издръжка на звената за ред и сигурност, но без реален ефект. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg