Инкубатор за дребния и среден бизнес със съдействие на Община Пловдив, поощряване на публично-частното партньорство, обединяване на всички пловдивчани зад градивни идеи и да се чуе гласът на младите поиска арменската общност от кандидата за кмет Здравко Димитров на среща в петъчната вечер.

„Искаме младите пловдивчани да се развиват тук, а не да бягат в София и чужбина. Един инкубатор за дребния и средния бизнес работи добре в София и ще направи чудеса за младите пловдивчани. За съжаление сме много разочаровани от сегашния кмет Тотев. Два месеца не можах да вляза при него и така и не успях да представя идеите за партньорство между дребния бизнес и общината“, разказа на срещата Ануш Тилкиян.

“Семейният бизнес и малките предприемачи са били гръбнака на Пловдив от столетия. Искам да помогнем и на средния бизнес в Пловдив, чрез по-добра среда и разумни местни данъци”, отговори Димитров. Той обясни, че ще дава път на всички млади хора и ще подпомага инициативи воден единствено от това колко са добри за пловдивчани. “Няма никакъв друг критерии за успех”, каза Здравко Димитров и допълни, че арменската общност е уважавана от пловдивчани, заради приноса й в икономическото и културното развитие на града.

От арменската общност изказаха разочарование и от новоасфалтираните, но вече пропаднали улици в града, както и запуснатия стадион „Пловдив“. Според тях приоритетите на общината са сбъркани и това се вижда в много скъпия и нефункционален проект за новата спортна зала.

Арменците повдигнаха и чувствителната за тях тема за признаването на 24 април от Община Пловдив и Общинския съвет – Пловдив като официален ден за траур и отбелязване на Арменския геноцид. „Внесете предложение в новия Общински съвет и елате да го дискутираме с общинските съветници, аз ще го подкрепя. Всяка форма на тормоз върху хората, заради убежденията им, етноса им или заради каквото и да е било немислима и трябва да бъде не само отхвърляна, но трябва да бъде помнена. Трябва да помним жертвите, младите трябва да знаят историята“, отговори Димитров. От Арменската общност са убедени, че България ще признае геноцида срещу арменците в Османската империя, но се опасява, че признанието ще се случи прекалено късно.

Да подкрепи кандидатурата на Димитров дойде и световният шампион по борба Армен Назарян.

„Всички мои приятели, спортисти заставаме зад Здравко Димитров. Поканих ги да го подкрепят на специално събиране. Подготвяме на 27-и септември форум за единение на България, в Концертната зала. Здравко е спортист, има силен дух. Такъв кмет трябва на Пловдив. С него съм, няма да се огъне пред нищо. Той ще обедини Пловдив, няма да го разделя“, каза Армен Назарян. Той допълни, че с Димитров се познават много отдавна от спортните лагери. Назарян каза още, че кметът на Пловдив трябва да помогне на спорта не само с бази, но да дава личен пример за подкрепа на спорта, защото точно пловдивските спортисти са носили много слава на  града и на България.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg