В цялата държава има олигархия и битката е много трудна и неравностойна. В България се практикува руския олигархичен модел, наложен от тяхната перестройка- приватизират се основните активи на държавата от  група хора, които после станаха водещи олигарси и това поставя под съмнение наличието на демокрация. Пловдив не бе изключение през тези 26 години. На миналите избори реалната битка бе започната, но пловдивчани трябва да ни гласуват доверие да я продължим. В противен случай усилията ни през последните 4 години ще са били напразни.

Говорите за битка с олигархията, но вече години наред се борим, не я ли преборихме ?

Преди 4 години се постави началото, спря се процесът на тотално овладяване на местната власт в полза на определени олигархични структури и хора. Но, днес виждаме, че същите тези хора и структури, освен своите резервни играчи за домогване до местната власт, са решили сами да участват. Влизат в изборната надпревара не защото искат просперитета на града и пловдивчани, а за да защитят себе си.

Но се декларира готовност да подпомогнат общината чрез реализиране на общи проекти или преотстъпването на свои активи в нейна полза ?

Защо сега ? Четири години къде бяха тези предложения, а преди къде бяха тези предложения. При един по-внимателен прочит се открива истинската мотивация зад тях. А тя е, че чрез публични средства, чрез парите на пловдивчани идеята е да се финансират частни бизнес инициативи, и то такива със съмнителен ефект.

Общината не трябва ли да помага на бизнеса ?

Община трябва да помага на бизнеса, не да го финансира. Общината трябва да създава условията, правилата, да подобрява бизнес климата в Пловдив. Това е задължението на общината, а не да плаща сметките. Един от стълбовете в управленската програма на коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ е именно това – създаване на по-добра бизнес среда и то приоритетно за малкия и среден бизнес. За да остават пловдивчани тук, те трябва да работя в града и Пловдив да е добро място за живеене. Това се постига чрез добрите условия за бизнес, които да генерират повече работа и заетост, а добрата бизнес среда се постига с ясни правила,  изработени от експерти, защото те са хората, които знаят как и имат опита да го направят. Тези два компонента водят до просперитета на града и на всеки пловдивчанин.   

Още новини ТУК

TrafficNews.bg