„На предстоящите избори   в Пловдив има сериозни кандидати и за кметския пост, и за общинския съвет. За нас това е едно състезание на управленски идеи“, зяви арх. Николов, който, издигнат за кмет от коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ, съставена от политическите партиите Новото време и Синьо единство и подкрепена от Бизнес експертен съвет, в който членуват 40 местни фирми.

"Предлагаме новите принципи на успеха - експертност, бизнес, просперитет", посочи арх. Николов и разкри вижданията си за подобряване условията за бизнес в града. "Преди време беше популярна фразата, че бизнесът не иска да му се помага, а иска само да не му се пречи. Оказа се, че това не е съвсем вярно. Местните данъци и такси са форма на ощетяване на бизнеса. Те не са много по-високи от средните за страната. Таксата за смет обаче може спокойно да бъде намалена драстично. Това е нещо, което подлежи на изчисление и анализ. Таксата трябва да бъде справедлив еквивалент на това, което се предлага и имаме намерение да коригираме тази такса.

„За един град е важно общинската политика да носи и по-високи доходи за хората. Развитие на малък и среден бизнес е една от стратегиите това да се случи. Общинският бюджет се пълни по две линии от местни данъци и такси за услуги и субсидии от държавния бюджет.  Но парите от държавният бюджет са 100 млн. лева докато община Пловдив има  2,7 млрд. лв. БВП. Несъотвествието е видимо“.

"Разликата между нас и опонентите ни е, че те разговарят с бизнеса, а ние имаме претенции, че говорим от името на бизнеса. ОТ партията Новото време и Синьо единство - ние си Бизнес експертен съвет, в която членуват 40 фирми, около 4000 души. Това ми дава основание да кажа, че знам проблемите на бизнеса.", обясни арх. Николов и прогнозира, че ще успеят да вкарат немалко общински съветници, не изключва и вариант да се стигне до балотаж за кметското място. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg