„Вас вече Ви назначиха за кмет“. С тази реплика водещият на сутрешния блок на btv Антон Хекимян се обърна към кандидата за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, след като хората от живата камера разположена пред общината, се обръщаха с въпроси най-вече към Атанасов.

„Основният ми опонент Иван Тотев отново се скри от пловдивчани, вероятно се притеснява от своите съграждани“, коментира от своя страна Славчо Атанасов, издигнат за предстоящия вот от „Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт: НФСБ и ВМРО“. В отговор на въпроси на хората той бе категоричен, че първата му задача е намаляването на данъците и таксите на пловдивските граждани и бизнеса и връщането им на нивата от неговия мандат. „Тогава Пловдив беше обявен от синдикатите за най-социалния град в България, но Иван Тотев отне всички тези придобивки. Аз ще ги върна отново, защото хората имат нужда от глътка въздух, за да се изправят на крака“, каза още Атанасов.

„Всички помним какво се случи на местните избори през 2011-а. На центъра на Пловдив, партията „Кауза Пловдив“, Георги Титюков и Константин Георгиев купуваха гласове  с пълномощни, подписани от Иван Тотев, и единствено медиите си свършиха работата тогава, БТВ излъчи репортаж“, припомни Славчо Атанасов и категорично добави, че този път са взети всички мерки това да не се случи. На живо от площада пред общината, хората също поставиха въпроса за изборните фалшификации и манипулирането на вота, които бяха извършени в Пловдив през 2011-та година. Славчо Атанасов заяви, че през тази седмица народните представители от Патриотичен фронт имат среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова и ще обсъдят конкретните мерки, които са необходими, за да не се допусне вотът на пловдивчани да бъде подменен отново.

„Пловдив трябва да се управлява открито и почтено, с прозрачни обществени поръчки. А сегашният кмет Иван Тотев се е обградил с три богоизбрани фирми,  изгони пловдивския бизнес от града и никой не знае къде и как се разходват парите на пловдивчани. Веднага ще припомня, че в моя мандат въведох практиката всяка една сделка предварително да се проверява от прокуратурата“, посочи още Славчо Атанасов.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg