Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) обяви, че започва проверка по медийните публикации за покупката на апартаменти от страна на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

В хода на проверката ще бъдат изследвани всички данни и обстоятелства, публикувани в медиите, включително пазарните цени на визираните имоти, произхода на средствата за покупката им, както и търговия с влияние и конфликт на интереси при приемането на законодателни промени от страна на Народното събрание.

Ще бъде проверена и дейността на фирмата продавач "Артекс инженеринг" АД, както и нейното евентуално участие в обществени поръчки.

Ще бъдат анализирани всички сделки за покупко-продажба, осъществени от търговското дружество за периода 2017 – 2019 г. с оглед установяване на цените, на които обичайно са продавани имоти от фирмата.

Ще бъде изискана информация от компетентните органи и за всички получени разрешения за строителство, издаден на дружеството за този период.

Още по темата - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Ще бъдат снети обяснения от страните по всички сделки, както и от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

В хода на проверката ще се изследва и наличието или липсата на свързани лица в политически партии и фирма "Артекс", както и дали търговското дружество е правило предизборни дарения.

В случай, че на Комисията бъде възложена проверка от Прокуратурата, КПКОНПИ ще извърши и допълнителни действия, с оглед указанията на държавното обвинение.

Закон, който облагодетелства някого ("Артекс" – бел. ред.), изчезва… кънти от премиерската уста ВИДЕОТази партия съм я създал, за да се бори с корупцията, категоричен бе той

От ГЕРБ категорични: Не сме променяли закона заради "Артекс" ВИДЕОФакт е обаче поправката в ЗУТ за строежа на небостъргача им в София

Новодомката Цачева: Искам пълна проверка, нямам офшорки, ще разкрия банковата си сметка… ВИДЕОПравосъдната министърка е изпратила писмо до главния прокурор и КПКОНПИ

Цачева тича по стълбите на Цветанов – в неговия блок, с апартамент от 233 квадрата СНИМКИПравосъдната министърка се оправда, че е придобила имота на груб строеж, а цената?