"Закон, който облагодетелства някого, изчезва", категоричен бе премиерът Бойко Борисов от Брюксел, където е на заседанието на Европейския съвет за излизането на Великобритания от ЕС.

Коментарът му дойде, след като се появиха съмнения, че поправка в Закона за устройство на територията, е помогнала на "Артекс" да продължи строежа на своя небостъргач в столичния квартал "Лозенец".

По думите на премиера депутатите му са го уверили, че текстовете не действат със задна дата и няма нарушение, но той все пак е възложил проверка.

Борисов допълни още, че е разговарял с всички замесени в казуса с апартаментите на цени по ниски от пазарните, купени от "Артекс".

"Всички ми обясняват, че всичко е законно", каза Борисов, но въпреки това той ще свика заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ заради казуса.

"Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията", каза той и припомни как през 2009-а БСП са приели закон, който играе ролята на амнистия на нарушенията им във властта.

Премиерът Бойко Борисов не пропусна и захапа червените на тема имоти.

"Ние живеехме в колиба с две стаи. Други разбирам – наследство на "Оборище", на "Позитано". Да видим какво са работили родителите им?", настоя той.

Министър-председателят за пореден път обяви, че всеки който си е превишил правата ще си понесе последствията.

"Дори да няма престъпление, ще има последствия", заключи той.

От ГЕРБ категорични: Не сме променяли закона заради "Артекс" ВИДЕОФакт е обаче поправката в ЗУТ за строежа на небостъргача им в София

Новодомката Цачева: Искам пълна проверка, нямам офшорки, ще разкрия банковата си сметка… ВИДЕОПравосъдната министърка е изпратила писмо до главния прокурор и КПКОНПИ

"Артекс": Перфекционисти като нас нямат нужда от политически тласък!Строителната компания настоя да не бъде въвличана в предизборна риторика