"Това, което виждаме в момента ясно и категорично показва, че кандидатите на ГЕРБ по места - в това число и Иван Тотев в Пловдив, бягат от обществените дебати - явно смятат да водят кампанията си по друг начин. И този начин лъсна в Перник - всички станахме свидетели преди ден на скандалния клип с признанието за купените гласове.

Лъсна в Пловдив през 2011 година, когато всички видяхме как в центъра на града се виеха опашки, купуваха е гласове и Иван Тотев стана кмет късно вечерта. Лъсна в Елин Пелин, при ареста на купувачи и продавачи на гласове, и то не за първи път".

Това заяви в отговор на журналистически въпрос за скандалната тема на деня - купуването на гласове, съпредседателят на предизборния щаб на Славчо Атанасов и регионален организатор на ВМРО за Пловдив Александър Сиди.

"Това беше и поводът в петък заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов да обяви в Пловдив мерките, които се предприемат на национално ниво за това изборите да не бъдат опорочени и фалшифицирани", добави Александър Сиди. Предстоят срещи с МВР-министъра Румяна Бъчварова, с главния прокурор и с министър-председателя.

Този път няма да стане - 2011-а в Пловдив няма да се повтори, категоричен е Александър Сиди. Сред мерките той посочи не само предстоящите конкретни действия след срещите на високо ниво, но и промените в Наказателния кодекс, приети в Парламента по предложение на Славчо Атанасов.

Те вече предвиждат реален затвор за всички, които купуват гласове. "Защото арестуваните в Перник са купували гласове и през 2011. Но, наказание не е имало. И ето днес те са отново на терен. Но, следващ път няма да има - защото са това престъпление вече се лежи в затвора", добави Александър Сиди.