16-годишно цигане, осъждано за кражби, е вилнял в Пловдив през последните месеци, научи TrafficNews.bg. Митко Марийков бе задържан в събота  и спрямо него е взета постоянна мярка “задържане под стража” за 72 часа.

В хода на разследването е установено, че от края на август  непълнолетния джамбаз е откраднал с взлом различни вещи от още 12 моторни автомобили в „Кършияка”, „Мараша и „Смирненски”.

Да задържането  му се стигнало, след като в петък криминалисти от Второ районно започнали работа по сигнал за разбит на бул. “Свобода” товарен автомобил “Фолксваген” собственост на ЕРП, от който липсвали близо 100 метра медни проводници и инструменти за работа под високо напрежение. При предприетите издирвателни действия съвместно с колегите им от Трето районно разследващите влезли в дирите на извършителя – 16-годишения Митко. Установено било, че два дни по-рано, на същия булевард и по подобен начин, момчето откраднало музикално устройство, 2 тонколони, куфар с инструменти и около 20 топлинни разпределители от лек автомобил “Опел”. Негово дело била и кражба в средата на септември от лек автомобил “Шкода” в района на гребния канал. Тогава тийнейджърът отнел чанта с лаптоп, лични документи, банкова карта и 200 лева.

Наш читател разкри, че най-вероятни Митко стои зад кражба и на техния автомобил. Зулума се случил в нощта между 5 и 6 октомври. Малкият ром счупил задния прозорец и отмъкнал музикалната уредба, бас касите и дрехите, които са били на задната седалка.

Малкият престъпник подготвял ударите си между 3 и 6 сутринта, преди да открадне лаптопа посред бял ден, което довело и до неговото задържане. Окрадената техника от Марийков се равнява на хиляди левове.

Образувани са досъдебни производства и предстои материалите да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Още новини от деня гледайте в ЕМИСИЯТА на ТРАФИК ТВ.

Още новини четете ТУК!

TrafficNews.bg