Окръжен съд – Пловдив потвърди  присъдата на Районния съд, с която на подсъдимия  Владимир Петков е наложено наказание от десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

TrafficNews.bg припомня, че той бе арестуван през януари миналата година, след като посегна на две пловдивчанки, като ги нападна в колите им и се гаври сексуално с тях. 

Петков е признат за виновен в това, че на 7 декември миналата година в Кючук Париж,  при условията на опасен рецидив се е съвкупил с лице от женски пол – 19-годишно момиче, като я е принудил към това със сила и Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен в това, че няколко дни по-късно, при условията на опасен рецидив се е съвкупил и с 21-годишна жена, като също я е принудил към това със сила  и заплашване.

Почеркът на сексуалните посегателства е абсолютно идентичен - жертвите са нападнати в колите си във вечерните часове, между 21 и 23 часа, в кв. "Кючук Париж" - заплашени с нож и изнасилени брутално. Тези съвпадения веднага подсказаха, че става дума за сериен изнасилвач, а подозренията бяха потвърдени след ДНК тест, който показа пълно съвпадение. 

Владимир бе арестуван от органите на реда, а сравнителна експертиза е показала, че той е отговорен за зверствата. ДНК-то му е било в системата на полицията, тъй като Петков е бил осъден за изнасилване в Пазарджик преди години. Зад решетките е прекарал 4 години и 3 месеца. След като е излежал присъдата си, той излиза на свобода през април 2017, но склонността му към насилие и престъпните му наклонности очевидно не са били повлияни от затвора. 

За извършените две деяния съдът наложи на Владимир Петков едно общо най-тежко наказание, а именно десет години затвор. На всяка от пострадалите жени подсъдимият  следва да заплати и по 20 000 /двадесет хиляди/ лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания.

 

ДНК експертиза установява дали нападнатите момичета в Кючука са жертва на сериен изнасилвачСнощи престъпникът заплашил с нож младата жена

 

Кой е Владимир Петков? 

Криминално проявеният Владимир е на 32 години, като понастоящем живее в Пловдив и работи във фирма за климатици. Мъжът е имал дългогодишна приятелка, от която има дете, но жената го напуска преди няколко месеца. 

Близки около Владимир коментират, че мъжът показвал изключително странно поведение, сякаш в него има коренно различни личности. Той се държал по един начин вкъщи, по коренно различен на работа. Избухвал лесно, и то в непредвидими ситуации. 

Вероятно пусковият механизъм, който е ескалирал престъпното му поведение и го е подтикнал към масово насилие, е именно фактът, че жена му го напуска. Владимир споделя поредица от гневни постове в социалните мрежи, в които сипе обвинения по неин адрес. Обвинява я в лъжи, пише, че не чувства семейството си. Агресивни настроения показва и към други членове на семейството. Обяснява как се чувства предаден от баща си и че родителят му се е отказал от него. 

Максимална присъда за серийния изнасилвач от Кючук ПарижСъжалявам, бе последната дума на Владимир Петков