Като изключително тежък определи кметския си мандат досега Здравко Димитров.  Той откри  заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен регион за планиране в Пловдив.

"Имахме много тежък мандат, започна с ковид, КПП-та, локдаун. Какво сме преживяли ние само си знаем. Викам си това е лошо, какво по-лошо ще се случи. Дойде войната, спряха строежи, всичко спря, програмите спряха, инфлация, емигрантска криза. И за капак пет пъти избори, две години без бюджет. Това, ако го е очаквал някой от вас в началото на мандата, да беше дошъл да ни каже, да не се кандидатирам. Но както е казано, Господ дава сила на тези, които могат да се справят и ги поставят на това място, на което могат да се справят. Имаше период, в който само вие кметовете работихте. Това беше доскоро, само до преди месец. Така че, благодаря на всички, защото само общините работиха в държавата", с тези думи Зико  откри заседанието.

Време е регионалният съвет да заработи активно, апелира той. Това е възможно, след като е приет закон за приложение за закона за регионално развитие, който позволява действия по Интегрираните териториални инвестиции.

На събитието присъстват кметове, областни управители, представители на бизнеса, неправителствени организации, работодатели и висшите училища.