Елена Гендова е жената, която роди в кола край гара Филипово в Пловдив. Тя е била бременна с близнаци, като едното момиченце тръгва на път, докато двамата са в колата. Благодарение на бащата, детето е изродено и ситуацията е овладяна до идването на медиците. Децата и родилката все още са в болница, но са в добро състояние.

Гласът на второто, родителите чуват в родилното отделение на клиниката УМБАЛ „Св. Георги“, след спешна и животоспасваща намеса на лекарите. Така реално Елена ражда децата си в две различни точки в града.

 „Всичко започна като един нормален ден, но ми изтекоха водите. След 5 минути бяхме в колата с мъжа ми и тръгнахме към болницата. Беше разкопано и трябваше да обикаляме. И се случи така, че едното момиченце ни се роди в колата. Нямаше време да мисли, всичко стана много бързо“, разказа родилката пред БТВ.

С общи усилия двамата съпрузи успяват да накарат бебето да проплаче. За другото успяват да стигнат до болницата, където е направена операция.

Елена Гендова благодари на екипа в УМБАЛ „Св. Георги“, който е реагирал много бързо. 

Отново чудо в АГ клиниката на УМБАЛ "Свети Георги” Пловдив - близнаци се родиха на различни местаБебетата са вече заедно под наблюдението на специалистите от клиниката