Жълт код за опасно време е обявен за цялата Южна България за днешния ден. В Пловдив времето ще бъде студено и се очаква дъждът, който ще започне през нощта да премине в сняг. Градусите също ще падат прогресивно, като максималните през деня ще бъдат около 1 до 2 градуса. Ще се образува снежна покривка в равнинната част от областта до около 5 см, а в планинската част до 30 см. Ще духа умерен североизточен вятър.

Очакват се интензивни валежи - в равнинната част от дъжд, в планинската - от сняг. До вечерта и в равнините дъждът ще премине в сняг. Очаквани количества между 15 и 35 л/кв.м. 

Ето и пълната прогноза на метеоролозите от НИМХ към БАН:

Атмосферното налягане ще се понижава; в началото на денонощието все още ще е по-високо от средното, но вечерта вече ще е значително по-ниско.

През следващото денонощие метеорологичната обстановка ще се усложни. През нощта със слаб, утре – с умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите ще продължат и ще се усилят: в Северна България и високите котловинни полета ще са от сняг, в Горнотракийската низина през нощта ще са от дъжд, но със застудяването през деня и там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг; само в крайните югозападни райони валежът ще остане от дъжд. Ще се образува снежна покривка, а на много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Сутрешните температури ще са между минус 2° и 3°, през деня ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 3° и 2°, по-високи в крайните югозападни райони.

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е умерен до силен от изток- североизток, по най-високите върхове – от юг, привечер ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от мокър сняг, в южните райони – от дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 6°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е предимно 3 бала.