Поради строително-ремонтни дейности на ул. “Царевец” от днес ще бъде затворен участъка от ул. “Йордан Гавазов” до бул. “Пещерско шосе”, съобщиха от район „Западен”.  На практика и досега ул. „Йордан Гавазов” бе недостъпна за коли през ул. „Царевец” , но те стигаха до ул. „Равнища” и пресечките до бул. „Пещерско шосе”.

Затварянето на улицата ще бъде до края на ремонтните дейности по цялото шосе. Очакванията са това да продължи до края на годината.

От фирмата изпълнител по Южния обходен колектор заявиха, че имат 250 метра водопроводи и 30 метра канализация, а оттам щафетата поема „София асфалт”, които работят по пътната част през договора с Община Пловдив.

Все още няма решение на въпроса със затварянето на самото кръстовище на ул. „Царевец” с „Пещерско шосе”.  Там трябва да се направят две  големи шахти, както и ВиК мрежа. Община Пловдив обаче не е съгласна да се затваря кръстовището сега – преди началото на учебната година.  Решението се очаква да бъде взето в следващите седмици.

Започват нов етап на ремонта на ул. „Царевец”, спор бави затварянето на Пещерско шосеЗатварят участъка от ул. „Равнища” до Пещерско шосе, „София асфалт” влиза за пътната част