Проектът за реконструкцията на ул. „Владая” и връзката й с „Марица-Юг” близо година стои във фризера, а причината се оказа бездействие на министъра на иновациите – Даниел Лорер. През лятото на 2021 година бе сключен договор с „Парсек груп” за инвестицията, като тя е за 2,7 млн. лева. От тази сума 1 млн. лева са отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места.

На практика всичко по проекта е готово, като единственото нещо, което трябва е подпис на ресорния министър. Лорер трябва да преподпише договора, но вече няколко месеца той не отговаря на градските власти.

„Търсим постоянно връзка с неговия кабинет. Пуснахме и три писма до него за този казус, но нито са ни отговорили, нито са потърсили контакт с нас”,заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Той обясни, че ако се завърши това действие, то може да стартират и дейностите по проекта.

Поръчката включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и изграждане на кръгово кръстовище. То ще бъде точно преди разделянето на ул. „Владая” с ул. „Правда”, също така изграждането на новата връзка с бул. „Марица – Юг”.

В поръчката е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Също така изграждане на водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

Отново! Софийска фирма взе поръчка за нов път в Пловдив за 3 млн. лева след обрат в КЗК и ВАС

Старт на инвестицията за 20 млн. лева в Пловдив, която ще разкрие 500 работни места